Na Beogradskom sajmu od 28. novembra sajamovi energetike i ekologije EcoFair

Na Beogradskom sajmu se 28. novembra otvara 18. Međunarodni sajam energetike i 19. Međunarodni sajam zaštite životne sredine i prirodnih resursa “EcoFair”, na kojima će se do 30. novembra predstaviti više od 80 izlagača.

Osim izlagača iz Srbije, očekuje se veliki broj inostranih, koji dolaze iz Nemačke, Mađarske, Rumunije, Češke, Poljske, Slovenije, Severne Makedonije, Crne Gore, Kine, Izraela, Konga i Gane, objavili su organizatori.

Sajam energetike okupliće stručnjake, preduzeća, kompanije, organizacije, investitore i donosioce odluka iz različitih sektora energetske industrije – proizvodnje i distribucije gasa, nafte, uglja, električne energije – kako bi se prikazala najnovija dostignuća u toj industriji, povezali profesionalci iz sektora, obrazovali posetioci o energetskim temama i promovisala održiva energetska praksa.

Sajam energetike omogućiće kompanijama da prikažu najnovija dostignuća u oblastima kao što su obnovljivi izvori energije, energetska efikasnost, pametne mreže, skladištenje energije, usluge i rešenja koja mogu pomoći u poboljšanju održivosti i sigurnosti u sektoru energetike i druge inovacije.

Kako je ukazano, jedan od ciljeva sajma energetike biće promocija održive energije, obnovljivih izvora energije, zaštita životne sredine, smanjenje emisije gasova staklene bašte.

Sajam ekologije “Ecofair” okupiće institucije, proizvođače opreme, distributere, reciklere, operatere, deponije, lokalne samouprave, komunalna preduzeća, generatore otpada, stručnu javnost, radi promocije održive prakse, proizvoda i rešenja koji doprinose zaštiti životne sredine.

To može uključivati obnovljive izvore energije, recikliranje i upravljanje otpadom, energetsku efikasnost, zelenu gradnju, inovativne tehnologije i sve druge ekološki prihvatljive inicijative.

Na sajmu će se promovisati i održivi stilovi života, kao što su ekološka ishrana, smanjenje upotrebe plastike, korišćenje ekološki prihvatljivih proizvoda.

Radno vreme sajmova je od 10 do 17 časova.

Pojedinačna ulaznica košta 500 dinara, grupna 300 dinara, a parking za automobile u sajamskom krugu plaća se 150 dinara po satu.

Izvor: BETA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *