Folksvagen najavio deset novih modela električnih automobila do 2026. godine

Njemački proizvođač automobila, Folksavagen saopštio je da planira da predstavi još deset novih modela električnih vozila (EV) do 2026. godine.

Osim toga, kompanija će ostati posvećena kineskom tržištu, gdje poznati strani brendovi gube trku sa domaćim proizvođačima.

Prema riječima Tomasa Šafera, izvršnog direktora u Folksvagenu, koji je govorio na sajmu automobila u Šangaju, “kompanija ostaje čvrsto posvećena brzom razvoju u Kini“.

Predstavljajući ID.7 EV model, Šafer je rekao da Folksvagen planira da predstavii još 10 EV modela do 2026. godine.

Folksvagen je najprodavaniji brend automobila u Kini već decenijama, ali i jedan od stranih automobilskih brendova čiji se udio na svjetskom automobilskom tržištu smanjuje, jer zaostaje za kineskim konkurentima u proizvodnju električnih automobila.

Tokom 2022. godine kompanija je zabilježila pad prodaje sa 3,6 na 3,18 miliona vozila.

U februaru je kineski proizvođač električnih vozila BYD prodao više automobila od Folksvagena i postao najprodavanija marka putničkih automobila u Kini.

Folksvagen ulaže velika sredstva zajedno sa kineskim partnerima u dizajn, proizvodnju, istraživanje i razvoj i ima oko 2.000 programera u svom Centru za istraživanje i razvoj u kineskoj pokrajini Anhui, prenosi Rojters.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *