Dodik: završetak istočne gasne interkonekcije prioritet za RS

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je prioritet za Republiku Srpsku završetak projekta istočne gasne konekcije i da od rješavanja ovog pitanja zavise i odnosi sa Federacijom BiH /FBiH/, odnosno nastup srpskih predstavnika u Savjetu ministara.


“Ako toga ne bude na dnevnom redu, Savjet ministara neće ni funkcionisati. Imali smo obzira na molbe koje smo dobijali od političara iz Sarajeva da se ne otvaraju problemi dok se ne formira nova Vlada FBiH”, istakao je Dodik.

On je naglasio da će predstavnici Srpske, ukoliko se ne otvori ovo pitanje, napraviti procjenu kako će raditi u Savjetu ministara, naglasivši da predstavnici Srpske nisu spremni da slušaju izgovore.

“Sada izmišljaju da južna i istočna konekcija idu u paketu. Kakvom paketu? Južna i istočna konekcija nemaju veze jedna s drugom. Nosioci investicije nisu isti, ništa nije isto. Mi očekujemo da to bude završeno bez ikakvih uslovljavanja”, rekao je Dodik novinarima u Gradišci.

Predsjednik RS kaže da je na ranijem sastanku sa partnerima u BiH dogovoreno da se neće zaustavljati projekti koji imaju završene formalno-pravne procedure.

“Ta priča o gasovodu iz Srbije je završena, kao i sve procedure”, istakao je Dodik.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *