Đokić, Petrović i privrednici o efektima povećanja cijene struje u RS

Ministar energetike i rudarstva RS Petar Đokić razgovarao je u Banjaluci sa generalnim direktorom EP RS Lukom Petrovićem, predsjednikom Unije udruženja poslodavaca RS Sašom Trivićem, predsjednikom Privredne komore Perom Ćorićem i predstavnicima nekoliko proizvodnih preduzeća u RS.

Na sastanku su analizirani efekti skorašnjeg povećanja cijene električne energije za privredna društva u Republici Srpskoj na njihovo poslovanje.

Predstavnici privrednih asocijacija su istakli da u ovom trenutku problem za privrednike ne predstavlja postojeća cijena električne energije, već druge stavke na računu, kao što su mrežarine koje utvrđuju nezavisna tijela Regulatorna komisija za energetiku i Državna regulatorna komisija za električnu energiju.

Đokić je istakao da je ključni interes Vlade Republike Srpske da se i dalje održi i stalno unapređuje privredna aktivnost u Republici Srpskoj i da će zato nastaviti da pruža podršku mjerama koje stoje na raspolaganju.

Dogovoreno je da se će se po ovom pitanju nastaviti konsultacije, u cilju detaljnije analize i pronalaženja mogućeg rješenja i dogovora, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *