Car-sharing koncept pod nazivom e-GO stiže u Sarajevo

Najsavremenija inicijativa car-sharing koncepta uskoro stiže u Sarajevo, pod imenom e-GO, a predstavljen je u okviru Energetskog samita u BiH 2023 u Neumu.

Car-sharing je oblik kratkoročnog iznajmljivanja automobila u urbanim sredinama, koji podrazumijeva samostalno korištenje vozila uz potpunu samostalnost i komociju upravljanja. Vozila se rezervišu, otključavaju i plaćaju aplikacijom s pametnog telefona.

e-GO je nastao kao rješenje za aktuelne probleme u Sarajevu, a tiču se parkinga, zagađenja okoline i prevelikog broja auta na gradskim ulicama. Osim što je jednostavan za upotrebu bez suvišne administracije, e-GO je i ekološki neškodljiv i sva auta koja će uskoro biti dostupna na sarajevskim ulicama su električna.

U okviru Energetskog samita u BiH 2023 u Neumu predstavljen je kompletan projekat, prezentovan prvi model gradskog električnog modela Renault Twingo, otvorena registracija prvih korisnika koji će ostvariti dodatne pogodnosti pri korištenju aplikacije i novog koncepta prevoza na sarajevskim ulicama.

Aplikacija će uskoro biti dostupna na AppStore i GooglePlay platformi, što je prvi korak ka korištenju e-GO usluge, a uskoro slijedi prezentacija ovog koncepta medijima i građanima, kao i kompanijama i donosiocima odluka.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *