BIMAL Grupa iz Brčkog preuzela somborsku fabriku ulja Sunce

BIMAL Grupa uspješno je završila postupak potpunog preuzimanja fabrike za proizvodnju jestivog ulja BIMAL Sunce iz Sombora. Tako je postala jedini vlasnik kompanije, saopšteno je iz Bimala.

BIMAL Grupa je 2019. godine kao većinski vlasnik stekla neposrednu pojedinačnu kontrolu nad somborskom fabrikom ulja Sunce, naveli su oni i dodali da je 25. maja ove godine ta grupa stekla 100 % vlasništvo, nakon kupovine ostatka udjela od manjinskog suvlasnika.

„Cilj naše akvizicije je jačanje pozicije BIMAL Grupe na Zapadnom Balkanu, te dalja konsolidacija industrije ulja u regiionu. U protekle tri godine fabrika BIMAL Sunce je tehnički i tehnološki rekonstruisana, te je proizvodnja finalnog proizvoda dovedena na planirani nivo od 200 tona dnevno. U toku su dalje investicije koje za cilj imaju podizanje efikasnosti fabrike i proizvodnje koja je komplementarna fabrici BIMAL iz Brčkog,“ rekao je predsednik Uprave STUDEN Grupe i generalni direktor kompanije BIMAL Ilija Studen.

Studen je dodao da je ukupni investicioni ciklus koji je započet 2019. godine vrijedan preko 35 miliona evra.

„BIMAL Grupa će proizvodnjom u dvije fabrike, u Brčkom i u Somboru, godišnje plasirati više od 250.000 tona poluproizvoda i gotovih proizvoda na domaća tržišta, kao i na svoja tradicionalna izvozna tržišta Turske i Bliskog istoka. Takođe, viši proizvodni kapaciteti znače i čvršću poziciju na tržištu Evropske unije, gdje BIMAL već izvozi svoje specijalne proizvode, kao i potpuno ostvarivanje potencijala izvoza na tržište jugoistočne Azije“, navodi se u saopštenju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *