BH-Gas spreman za projekat Južne interkonekcije

BH-Gas je spreman za preduzimanje većih investicionih aktivnosti, uključujući i projekat Južne interkonekcije, kao budućeg glavnog smjera snabdijevanja Bosne i Hercegovine prirodnim gasom.

Ovo je izjavio federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić tokom posjete kompaniji BH–Gas d.o.o. Sarajevo, jedinom transporteru gasa u Federaciji BiH.

Lakić je razgovarao sa članovima Uprave i Nadzornog odbora, saopćeno je iz Federalnog ministarstva.

“Posjetom BH-Gasu šaljemo poruku podrške radu Uprave i Nadzornog odbora i pozdravljamo praksu da se donošenje najvažnijih razvojnih i investicionih odluka radi zajednički i sinhronizirano sa Vladom Federacije i resornim Ministarstvom. Stabilno stanje ovog Društva nam govori da i u narednom periodu možemo očekivati nove uspjehe. Imamo projekte koji se razvijaju, projekte koje treba završiti i vrlo konstruktivne i realne planove za naredni period. Zajednički i sihronizovano možemo mnogo toga uraditi”, rekao je Lakić.

Predstavnici ove bh. kompanije upoznali su ministra Lakića o aktuelnom stanju u kompaniji kroz prezentaciju kapaciteta, tehničkih mogućnosti, brojčanog stanja uposlenih, te finansijskih pokazatelja o poslovanju.

“BH-Gas je spreman i osposobljen za širenje gasovodne mreže, ne samo na južnu interkonekciju, već i na ostale dijelove BiH. Kako bi se osiguralo snabdijevanje, naša zemlja treba proširiti izvore i pravce snabdijevanja, te osigurati pristup skladištima gasa”, izjavio v.d. direktor Edis Baković.

BH-Gas je kadrovski, organizaciono i finasijski sposoban za aktivno sudjelovanje u  svim ovim projektima i spreman je da, uz podršku Ministarstva i Vlade Federacije BiH, podrži i ostale energetske  inicijative i projekte koji doprinose energetskoj stabilnosti i sigurnosti gasnog sektora Bosne i Hercegovine, saopšteno je iz Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *