Beogradski energetski forum 2024 biće održan 13. i 14. maja

Beogradski energetski forum 2024 (BEF 2024), biće održan 13. i 14. maja 2024. godine u hotelu Crowne Plaza u Beogradu. 

Na forumu će učestvovati donosioci odluka, direktori elektroenergetskih kompanija, vodeći investitore, finansijske institucije, trgovci električnom energijom, konsultantske i advokatske kuće, proizvođači tehnologija, kompanije za inovativne servise i digitalna rešenja, think-tankovi i organizacije civilnog društva. 

Na forumu će se biti riječi o strategijama zemalja regiona za ubrzanje energetske tranzicije, uz učešće predstavnika Sekretarijata Energetske zajednice, ministara energetike u regionu i predstavnika Međunarodne agencije za obnovljivu energiju (IRENA).

Jedna od tema biće dekarbonizacija industrije i poslovanja kao odgovor na Zelenu Agendu i oporezivanje CO2 i šta treba da uradimo sada da bismo postigli CO2 neutralnu budućnost na vreme. Poseban panel posvećen je mapi puta za dekarbonizaciju elektroprivreda regiona. Na skupu će biti govora i o prevazilaženju izazova na elektomreži, skladištenju energije u regionu jugoistočne Evrope, novom dizajnu tržišta električne energije i digitalnim rješenjima za trgovinu. Forum će biti završen panel diskusijiom o planovima i ciljeva obnovljivih izvora energije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *