Zelena ekonomija – Pokretač održivog razvoja privrede Republike Srpske

„Zelena ekonomija – Pokretač održivog razvoja privrede RS“, naziv je konferencije koju, danas u Trebinju, organizuje Privredna komora Republike Srpske, uz podršku Ministarstva privrede i preduzetništva Republike Srpske.

Cilj Konferencije je podizanje svijesti o značaju obnovljivih izvora energije, energetske efikasnosti i zelene ekonomije, kako bi se iskoristili ukupni potencijali ostvarivih mjera energetskih ušteda i informisanje privrede o izazovima koji dolaze uvođenjem mehanizma za oporezivanje roba koje se uvoze u EU i pri čijoj se proizvodnji oslobađa velika količina ugljen-dioksida (CO2).

Konferencija će sadržavati tri panela, a panelisti će biti stručnjaci iz svoje oblasti, predstavnici privrednih društava, kao i predstavnici međunarodnih donatora koji pružaju finansijsku podršku iz oblasti zelene ekonomije i energetske efikasnosti. Ovo je prilika da se tokom panel diskusije predstave iskustva domaćih privrednih društava u izgradnji solarnih elektrana. Privrednici će imati priliku da se upoznaju i sa dostupnim izvorima finansiranja na ovom polju.

Planirano je i predavanje na temu primjene digitalnih rješenja u procesu energetske tranzicije, koje će voditi priznati stručnjak u oblasti energetskog menadžmenta i energetske efikasnosti u industriji. Takođe, u okviru Konferencije i programa Evropske mreže preduzetništva, biće organizovani bilateralni razgovori registrovanih učesnika.

Ovaj događaj je jedinstvena prilika za razmjenu informacija, iskustava i promociju uspješnih primjera poslovanja na polju energetske efikasnosti i zelene ekonomije, te za uspostavljanje korisnih kontakata.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *