Uskoro javni poziv za preduzeća iz RS koja se odluče za ugradnju solarnih panela

U narednom periodu Elektroprivreda Republike Srpske raspisaće javni poziv i za proizvodna preduzeća koja se odluče za ugradnju solarnih panela.

Korist bi bila višestruka, jer bi privrednici plaćali nižu cijenu električne energije i bili bi energetski nezavisni, a eventualne promjene cijena ne bi uticale na one koji se odluče za ovakav vid korišćenja obnovljivih izvora energije.

U Privrednoj komori Srpske na sastanku predstavnika Elektroprivrede i privrednika iskazana je velika zainteresovanost za navedeni projekat.

Generalni direktor Elektroprivrede Republike Srpske Luka Petrović izjavio je da je u prvoj fazi programa energetske održivosti domaćinstava i privrede Republike Srpske planirano da se instalira novih 600 megavata solarnih panela na krovovima kuća i privrede.

Nakon okruglog stola “Projekat energetske održivosti u privredi”, koji su organizovali Privredna komora Srpske i Elektroprivreda Srpske, Petrović je rekao novinarima da je planirano da se 400 megavata solarnih panela instalira na krovovima proizvodnih preduzeća i njihovim slobodnim površinama, te 200 megavata na krovove kuća.

Predsjednik Privredne komore Republike Srpske Pero Ćorić rekao je da su privrednici na okruglom stolu izrazili zainteresovanost, da uz veliku podršku Elektroprivrede Republike Srpske proizvode električnu energiju iz obnovljivih izvora energije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *