U Jezeru pronađeno zlato na tri mjesta – potvrdili predstavnici Lykos Balkan Metals

Predstavnici kompanije Lykos Balkan Metals iz Bijeljine potvrdili su da su geološka istraživanja u opštini Jezero pokazala prisustvo zlata na tri mjesta, gdje su uzeti odgovarajući uzorci.

Predstavnici ove kompanije informisali su ministra energetike i rudarstva RS Petra Đokića o rezultatima do sada provedenih geoloških istraživanja na prostoru opština Jezero i Čajniče, sa osvrtom na nedavne medijske natpise o pronađenom zlatu na području opštine Jezero, kao i zlatu, srebru i olovu na području opštine Čajniče.
Istakli su da su, preko svojih kćerki-kompanija, već investirali značajan kapital u Republiku Srpsku i da su jedan od najvećih investitora u oblasti geoloških istraživanja.

Đokić: geološka istraživanja se moraju izvoditi u skladu sa odobrenom dokumentacijom

Ministar Đokić je naglasio da su detaljna geološka istraživanja odobrena u skladu sa Zakonom o geološkim istraživanjima i da se moraju izvoditi u skladu sa postojećim pravnim okvirom i odobrenom projektnom dokumentacijom.

Geološka istraživanja su samo prva faza ka eventualnoj eksploataciji do koje može doći samo ako su ispunjeni svi zakonski uslovi i ukoliko postoji saglasnost lokalne zajednice, rekao je Đokić. Prema njegovim riječima, geološka istraživanja su dugoročni interes svake države i Ministarstvo će nastaviti da uređuje ovu oblast, kako bi privuklo što više investitora da ulažu u lokalne zajednice.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *