U akciji čišćenja rijeke Suturlije učestvovalo više od 300 Banjalučana

Brojni Banjalučani pridružili su se danas akciji čišćenja i uređenja korita rijeke Suturlije, koju je povodom 22. marta, Svjetskog dana voda, organizovao banjalučki “Vodovod”. Velikoj akciji danas su se pridružili đaci, sportisti, rekreativci, radnici “Vodovoda” i ostalih gradskih preduzeća.

Iz banjalučkog preduzeća “Vodovod”, koje svake godine organizuje niz aktivnosti povodom Svjetskog dana voda, ističu da u akcije ciljano uključuju razne kategorije stanovništva, radi širenja svijesti o značaju i ugroženosti vode.

“Ova mala rijeka je biser Banjaluke i naša je namjera da joj čišćenjem smeća i krčenjem vegetacije vratimo sjaj”, poručili su iz “Vodovoda”.

Iz “Vodovoda” navode da će u okviru obilježavanja Svjetskog dana voda djeca iz banjalučkih vrtića biti gosti u Fabrici vode u Novoseliji, dok će finalni događaj biti upriličen 22. marta, u Parku Petar Kočić i “Staklencu”.

Rezolucijom iz 1993. godine UN su ustanovile 22. mart kao Svjetski dan voda i na taj dan se širom svijeta posebno skreće pažnja na probleme vezane za vodu i vodne resurse, s tim da se svake godine obilježava uz drugi moto. Ove godine to je “Ubrzavanje promjena”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *