Što prije zaključiti sporazume o izgradnji gasnih interkonekcija prema Srbiji i Hrvatskoj

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac rekao je da je od presudne važnosti da Savjet ministara na prvoj narednoj sjednici usvoji prijedloge za zaključivanje međunarodnih sporazuma o izgradnji gasne istočne interkonekcije sa Srbijom i južne interkonekcije sa Hrvatskom.

Košarac je u izjavi za Srnu rekao da je davanje saglasnosti u najkraćem roku za izgradnju gasne istočne interkonekcije test za partnere iz FBiH u Savjetu ministara.

„Moj stav je da ne treba odlučivati o bilo kojem drugom pitanju dok ne definišemo aktivnosti kada je u pitanju izgradnja istočne i južne interkonekcije, odnosno dok ne otvorimo prostor za potpisivanje međunarodnih sporazuma sa Srbijom i Hrvatskom. To je nulti prioritet“ poručio je Košarac.

Prema njegovim riječima, važno je obezbijediti više interkonekcija kako bi gas bio dostupan što većem broju građana i privrednih subjekata u Republici Srpskoj i FBiH.

„Istočna i južna interkonekcija su projekti koji će, sasvim sigurno, doprinijeti dugoročnom i pouzdanom snabdijevanju gasom, ali i bržem ekonomskom razvoju, poboljšanju standarda i kvaliteta života, kao i zaštiti životne sredine“, naglasio je Košarac.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *