RS: Privrednici i Elektroprivreda za sada bez dogovora o reviziji visine mrežarina

Privrednici iz Republike Srpske traže da Vlada RS i resorno ministarstvo koriguju ili smanji cijenu električne energije, za iznos prekomjernog povećanja mrežarine, izjavio je predsjednik Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske, Saša Trivić. On je ovo izjavio nakon sastanka predstavnika poslodavaca sa predstavnicima Elektroprivrede RS, resornog ministarstva i Regulatorne komisije za energetiku RS. Dogovor nije postignut, a konačnu odluku će donijeti Vlada Republike Srpske.

Privrednici Republike Srpske prethodno su zatražili hitnu reakciju nadležnih jer su, kako tvrde, izigrani prilikom dogovora o poskupljenju električne energije za ovu godinu, zbog čega su zatražili reviziju računa za januar.

Prvi, korigovani računi za struju koji su stigli privrednicima su znatno viši u odnosu na kraj prošle godine, rekao je predsjednik Privredne komore Republike Srpske, Pero Ćorić. On je izjavio da je krajem 2022. godine dogovoreno da mrežarina bude povećana 10 do 15 %, a računi koji su stigli za januar pokazuju da je povećanje enormno, ocijenio je Ćorić. Mrežarina je, za pojedina preduzeća, veća za 32 do 37 %, izjavio je Ćorić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *