Ministarstvo rada FBiH svakodnevno objavljuje presjek unesenih prijava po javnom pozivu za energetski siromašna domaćinstva

Ministarstvo rada i socijalne politike FBiH će svaki dan praviti presjek unesenih prijava po javnom pozivu za selekciju energetski siromašnih domaćinstava u ovom entitetu, za podjelu EU pomoći BiH.

Dnevni presjek bit će objavljivan svaki dan u 12:30 sati na stranici Federalnog ministarstva rada i socijalne politike u rubrici „obavještenja“ (fmrsp.gov.ba).

Današnji presjek objavljen je na sljedećem linku: https://fmrsp.gov.ba/statisticki-pregled-unesenih-prijava-za-26-10-2023-godine-po-jedinicama-lokalne-samouprave-prema-javnom-pozivu/.

Tako je do 26. oktobra na konkurs stiglo preko 13.000 prijava, koje potencijalno obuhvataju gotovo 309.000 osoba. Najviše prijava stiglo je iz Zenice.

Novac za energetski ugrožena domaćinstva u FBiH trebalo bi da bude isplaćen do kraja ove godine, a prema procjenama, iznosi će biti između 300 KM do 600 KM po domaćinstvu, dok se broj domaćinstava, koja će će dobiti pomoć, procjenjuje na 109.000.

Javni poziv otvoren je još 16 dana, a zatvara se zaključno sa 10. novembrom 2023. godine, saopšteno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *