Košarac: Istočna interkonekcija je strateški projekat za RS

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac izjavio je da želi da vjeruje da u Predsjedništvu BiH neće biti zaustavljena Nova istočna interkonekcija.

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac izjavio je da želi da vjeruje da u Predsjedništvu BiH neće biti zaustavljena Nova istočna interkonekcija, nakon što je Savjet ministara dao saglasnost za pokretanje pregovora sa Srbijom radi zaključivanja sporazuma o realizaciji ovog strateškog projekta.


Košarac je istakao da bi to značilo da doslovno dva čovjeka, članovi Predsjedništva BiH Denis Bećirović i Željko Komšić, blokiraju razvoj i Republike Srpske i Federacije BiH.

“Sasvim sigurno bi i građani FBiH to ocijenili kao politiku destrukcije i opstrukciju razvojnih projekata, ali i sprječavanje stvaranja uslova za bolje ekološke standarde i čist vazduh”, poručio je Košarac u izjavi za Srnu.


On je napomenuo da je Nova istočna interkonekcija strateški projekat za Republiku Srpsku, te da postoji realna osnova da jedna četvrtina, odnosno 25 odsto njenih kapaciteta, bude ustupljeno FBiH, primarno Tuzlanskom kantonu.

“Ukoliko se nastavi sa opstruisanjem Nove istočne interkonekcije, očigledno će se desiti da svi projekti budu zaustavljeni. Odgovornost za blokadu institucija na nivou BiH biće na dvojici članova Predsjedništva BiH, koji će morati da objasne građanima i svojim glasačima zašto su protiv razvojnih projekata”, poručio je Košarac.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *