IRB spreman za partnerstvo sa Zelenim klimatskim fondom

Investiciono-razvojna banka Republike Srpske (IRB) spremna je za partnerstvo sa najvećim klimatskim fondom na svijetu – Zelenim klimatskim fondom.

Ovo je zaključak sastanka v.d. direktora Investiciono-razvojne banke Republike Srpske Dražena Vrhovca sa ministrom spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Stašom Košarcem i ekspertom Zelenog klimatskog fonda za upravljanje projektima Goranom Јanjićem koji je održan danas u Predstavništvu Republike Srpske u Beogradu.

Tokom razgovora o akreditovanju IRB-a  za implementacionu jedinicu Zelenog klimatskog fonda dogovorene su aktivnosti u vezi sa zajedničkim nastupom IRB i Ministarstva na sastanku sa Fondom koji će biti održan u septembru u sjedištu GCF u Seulu.

Zeleni klimatski fond dao je pozitivne ocjene Investiciono-razvojnoj banci Republike Srpske za sprovođenje zelene agende u Republici Srpskoj, saopšteno je iz IRB Srpske.

Ocijenjeno je da IRB ispunjava sve standarde i da je kredibilna institucija za sprovođenje agende na međunarodnom nivou. IRBRS je dobila preporuke da bude partner u implementaciji sredstava našim privrednicima za projekte iz oblasti zelene energije, dekarbonizacije, solarnih elektrana i slično.

– Јoš jednom je potvrđeno da IRB Srpske sprovodi odgovornu politiku prema Republici Srpskoj. Prepoznati smo kao respektabilna ustanova koja može da zadovolji standarde najvećih fondova na svijetu – rekao je v.d. direktora IRB Dražen Vrhovac.

Košarac je rekao da je IRB, zahvaljujući odgovornim politikama institucija Republike Srpske, prepoznata kod međunarodnih organizacija kao kredibilan i relevantan partner. 

– Naš cilj je da podržimo napore institucija Srpske u daljem razvoju i jačanju vlastitih kapaciteta – rekao je Košarac.

Izvor: RTRS

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *