HE Buk Bijela prioritet RS i Srbije

Izgradnja zajedničkih hidro-energetskih objekata, prvenstveno hidroelektrane Buk Bijela i nastavak saradnje Republike Srpske i Srbije u ovoj oblasti ostaje prioritet. Ovo je izjavio ministar energetike i rudarstva Petar Đokić, nakon sastanka sa direktorom Elektroprivrede Srbije Miroslavom Tomaševićem u Beogradu.

Đokić je naveo da postoji više zajedničkih pitanja i projekata na kojima će predano raditi i Republika Srpska i Srbija.

– Da dalje nastavimo intenzivno uključivati i voditi aktivnosti na izgradnji energetskog objekta koji je zajednički, a to je Buk Bijela. Naravno da smo ovaj sastanak danas iskoristili da razgovaramo i o drugim mogućim projektima koje bi zajednički realizovale elektroprivrede Republike Srpske i Srbije – naglasio je Đokić u izjavi za Srnu.

On je istakao da je i u narednom periodu potrebno unapređivati saradnju uz ključne resurse – dvije elektroprivrede.

– Tomašević je u posljednje vrijeme uspio u potpunosti da stabilizuje energetski sistem Srbije, što je izuzetno važno i za nas jer sarađujemo stalno sa Elektroprivredom Srbije i oslonjeni smo jedni na druge – istakao je Đokić.

Đokić je najavio i sastanak sa ministrom rudarstva i energetike Srbije Dubravkom Đedović, što bi bio nastavak razgovora i procesa realizacije zajedničkih elektro-energetskih projekata.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *