Međunarodni Sajam energetike i Sajam zaštite životne sredine Ecofair od 14. do 16. oktobra u Beogradu

19. Međunarodni sajam energetike i 20. Međunarodni sajam zaštite životne sredine i prirodnih resursa EcoFair, biće održani od ponedeljka 14. do srede 16. oktobra u Hali 3 Beogradskog sajma.

Pod sloganom “Poruka je u prirodi”, učestvovaće više od 50 domaćih i stranih izlagača iz desetak zemalja.

Sajmove će otvoriti državni sekretar u Ministarstvu rudarstva i energetike Stefan Srbljanović, državna sekretarka u Ministarstvu zaštite životne sredine Ivana Hadži Stošić, dok će izlagači pokazati da stabilan i pouzdan pristup energiji direktno utiče na industrijsku proizvodnju, poslovanje, transport i svakodnevni život građana, saopštio je Beogradski sajam.

“Energetska stabilnost igra ključnu ulogu u održavanju stabilnosti privrede i kvaliteta života stanovništva. Za region kao što je naš, koji se suočava s nizom izazova, uključujući političku nestabilnost, ekonomske poteškoće i složene međunarodne odnose, energetska stabilnost je od suštinskog značaja”, ističe se u saopštenju.

Ova sajamska manifestacija okuplja stručnjake, preduzeća, kompanije, organizacije, investitore i donosioce odluka iz različitih sektora energetske industrije kako bi prikazali najnovija dostignuća u oblastima kao što su obnovljivi izvori energije, energetska efikasnost, pametne pomoći mreže, skladištenje energije, usluge i rešenja koja mogu u poboljšanju održivosti i sigurnosti u sektoru energetike i druge inovacije, dodaje se u saopštenju.

Dvadeseti Sajam ekologije Ecofair potencira еkološkе faktore, koji igraju sve značajniju ulogu u projektovanju i razvoju novih energetskih izvora. U svetlu klimatskih promena i sve strožih regulativa, održivost postaje ključni kriterijum u odabiru tehnologija i pristupa za proizvodnju energije.

“Institucije, proizvođači opreme, distributeri, recikleri, operateri, deponije, lokalne samouprave, komunalna preduzeća, generatori otpada, stručna javnost traže i nude odgovore o primernim održivim praksama, proizvodima i rešenjima koja doprinose zaštiti životne sredine, obnovljivim izvorima energije, recikliranju i upravljanju otpadom, energetskoj efikasnosti, zelenoj gradnji, inovativnim tehnologijama i drugim ekološki prihvatljivim inicijativama”, navodi se u saopštenju.

Radno vreme sajmova je od 10 do 17 časova, pojedinačna ulaznica košta 500 dinara, grupna 300 dinara, a parking u sajamskom krugu plaća se 200 dinara po satu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *