Brod: Otvoren servisni centar za ugradnju i servisiranje automobila na komprimovani gas

U Rafineriji nafte Brod svečano je danas otvoren servisni centar za ugradnju i servisiranje automobila na komprimovani gas.

Izgradnja servisnog centra u Brodu koštala je 400.000 KM i izgrađen je za dva mjeseca i pruža mogućnost otvaranja novih radnih mjesta.

Generalni direktor Rafinerije nafte u Brodu Anatolij Karaljus rekao je da je minimalna cijena ugradnje 2.500 KM, u zavisnosti kakvo je vozilo ili mašina i koji je proizvođač.

“U slučaju da firma ima više vozila, ušteda korištenjem CNG je nevjerovatna. Kako bude raslo interesovanje i broj ugradnji CNG u automobile i sama cijena će biti jeftinija”, rekao je Karaljus.

30 % vozila Nestro grupacije već radi na komprimovani prirodni gas. Bezbjedni su, smanjuju troškove i manje zagađuju okolinu. Ugradnja opreme moguća je za dva do tri dana u novootvorenom centru u Rafineriji. Obezbijeđen je servis i održavanje.


Početak rada Centra označili su ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić, generalni direktor Rafinerije nafte Brod Anatolij Karaljus, te Milan Zečević, budući načelnik opštine.

“Važno je da smo danas ovdje da predstavimo nešto novo i kvalitetno. Ovo je primjer kako želimo da radi i napreduje cijela Republika Srpska”, rekao je Đokić novinarima nakon presijecanja vrpce.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *