Linglong otvara fabriku guma u Zrenjaninu 13. septembra

Zvanično otvaranje kineske fabrike guma Linglong u Zrenjaninu planirano je za petak, 13. septembar, objavio Vojvođanski istraživačko-analitički centar VOICE.

Tom portalu je nezvanično iz više izvora ova informacija potvrđena, kao i to da postoje problemi u organizaciji.
„Veliki deo zaposlenih u Gradskoj upravi ne želi da učestvuje u pripremi ovog događaja, niti da prisustvuje svečanosti na kojoj je planirano prisustvo celog državnog vrha“, navodi VOICE.

Danas je list „Zrenjanin“ objavio javni poziv za prezentaciju Urbanističkog projekta urbanističke-arhitektonsko razrade lokacije za izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa i uređenja javnih površina koju je „Linglong international Europe“ Zrenjanin podneo Odeljenju za urbanizam gradske uprave.

Reč je o potrebi Linglonga da napravi stambeni kompleks od 30.000 kvadrata. Parcela od 2,8 hektara kupljena je 2022. godine za 14 miliona dinara. 

Javnost u Srbiji nedavno je saznala da je Linglong u podnesku Šangajskoj berzi saopštio da planira da uloži dodatnih 645 miliona dolara u proširenje proizvodnje. O ovom planu proširenja koji je u stranim medijima iznet pre više od godinu dana, niko od lokalnih aktera nije znao ili nije hteo da govori.  

Inače, Linglong je najveća kineska investicija (blizu milijardu dolara) u Republici Srbiji 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *