Vučić: Oko litijuma će se voditi ratovi, on je naša velika prilika – šansa generacije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će se oko litijuma “voditi ratovi”, jer će neke zemlje biti mnogo uspešnije, a neke će zaostajati.

Naveo je da je dovoljno videti kako su “izveštavali mediji iz regiona koji imaju antisrpski stav po svakom pitanju” o dogovoru o litijumu. Dodao je za Pink da mu je tada jasno “da su uradili odličan posao”.

Rekao je da su svi mediji napisali kako je “neprijatno stajao” dok je čekao nemačkog kancelara Olafa Šolca da izađe iz automobila, ne najavaljujući ni šta je tema, niti bilo šta drugo.

Sutradan su, kaže, izveštavali o “velikim demonstracijama u Beogradu”, a na jednom je bilo njih 11, na drugom njih nekoliko desetina, procenio je on.

I po tome je bilo dovoljno da shvatite i razumete koliko ih je to zabolelo. U normlanom regionu bili bi zadovoljni“, naveo je on.

Vučić smatra da je postignuti dogovor “šansa generacije”, te da nisu sve zemlje uvek bile bogate, niti sve uvek siromašne.

Ali je ovo baš mnogo komplikovano. Oko ovoga, kao što sam rekao, vodiće se ratovi. U pravom smislu te reči, mnogo novca je u igri i neke zemlje će postati mnogo uspešnije, neke zemlje će da zaostaju u međuvremenu, tako da biće velika muka.

Aleksandar Vučoć

On je ukazao na to da Srbija gubi stanovništvo u Podrinju, kao i Republika Srpska, jer sa obe strane Drine “nema da prenoći 110.000 ljudi”.

Nama je stalo da opstanemo i ostanemo tu“, rekao je Vučić, i podsetio na to da se u poslednje tri-četiri godine “vodi jeziva kampanja” protiv projekta “Jadar”.

Naveo je da je Srbija u prošlosti imala mnogo propuštenih prilika.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *